Mainos

Weizman rauhoitteli Egyptiä

Israelin presidentti Ezer Weizman on vakuuttunut siitä, että Israelin hallitus pitää kiinni palestiinalaisten kanssa solmituista sopimuksista. Weizman neuvotteli maanantaina Kairossa Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa. Mubarak oli kutsunut Weizmanin kuulemaan Egyptin huolia Lähi-idän rauhanprosessin nykytilasta.

-(Israelin) Hallitus ei peräänny. Hallitus on ehkä hidastanut (rauhansopimusten toimeenpanoa), mutta olen varma, että Israelin hallitus tekee parhaansa saavuttaakseen rauhan palestiinalaisten kanssa, Weizman sanoi. Weizmanin mukaan Kairon tapaamisen tarkoituksena oli paikata Israelin ja Egyptin välisiin suhteisiin syntyneitä säröjä.

Mubarak sanoi maanantaina lehtihaastatteluissa, että Israelin viivyttely rauhansopimusten toimeenpanossa on lisännyt Egyptissä paineita suhteiden jäädyttämisestä juutalaisvaltioon.

Israelin presidentin virka on suurelta osin seremoniallinen pääministerin ollessa varsinainen politiikan johtohahmo. Weizman tapasi viime viikolla myös palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.