Mainos

Wei jatkaa taisteluaan Kiinan ihmisoikeuksien puolesta

Kiinan tunnetuin toisinajattelija Wei Jingsheng jatkaa taisteluaan Kiinan ihmisoikeustilanteen parantamiseksi. Asiasta kertoi Wein sisar, joka vieraili veljensä luona detroitilaisessa sairaalassa.

Wei vapautettiin kiinalaisesta vankilasta sunnuntaina ja hän matkusti lääkärinhoitoon Yhdysvaltoihin. Wein sisaren Wei Shanshanin mukaan toisinajattelija haluaa käyttää hyödyksi kokemuksiaan tehdäkseen maailmalle selkoa Kiinan ihmisoikeustilanteesta. Hän ei ole vielä päättänyt, pyrkiikö hän palaamaan Kiinaan.

Weillä ei ole lääkärien mukaan hengenvaarallisia sairauksia ja hän päässee lähtemään sairaalasta torstaina. Newsweek-viikkolehdelle antamassaan haastattelussa Wei sanoi, että hänelle tehtiin selväksi, että sairaalahoitoon pääsyn ehtona oli lähteminen maanpakoon.

- Lähteminen Amerikkaan on tietenkin parempi kuin jääminen vankilaan. Parasta olisi kuitenkin ollut jäädä Kiinaan. Toivon luonnollisesti, että voin joskus palata, hän sanoi. Wei kertoi lisäksi, ettei hänellä ollut henkilökohtaisia erimielisyyksiä Kiinan edesmenneen johtajan Deng Xiaopingin kanssa, vaan hän jopa tuki Dengin talousuudistuksia.
- En kuitenkaan tukenut hänen poliittista diktatuuriaan, hän sanoi.

Wein mukaan on vaikea arvioida, onko Kiinan nykyinen presidentti Jiang Zemin tarpeeksi vahva tekemään muutoksia.
- Hän tuli valtaan jo pitkän aikaa sitten. Tähän mennessä hän ei ole osoittautunut kovinkaan määrätietoiseksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.