Mainos

Wecanin tulos kasvoi selvästi

Wecan Electronics -konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kseäkuussa 58,1 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 20,5 miljoonaan euroon (13 miljoonaa vuotta aiemmin). Liikevoitto kasvoi 54,8 prosenttia 1,7 miljoonaan euroon (1,1 miljoonaa). Tilikauden voitto oli 1,4 miljoonaa euroa (0,8 miljoonaa), missä on kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 75,9 prosenttia.

Wecanin osakekohtainen tulos oli tammi-kesäkuussa 0,17 euroa ja oma pääoma/osake 1,18 euroa. Sijoitetun pääoman tuotto oli 51,3 prosenttia (59% vuotta aiemmin) ja omavaraisuusaste oli 51,9 prosenttia (33,3%).

Wecanin liiketoiminnan voimakas kansainvälistyminen jatkui yhtiön suunnitelmien mukaisesti. Kotimaan toiminnan liikevaihto kasvoi 22,7 prosenttia 12,4 miljoonaan euroon (10,1 miljoonaa). Ulkomaan toimintojen liikevaihto puolestaan kasvoi 182 prosenttia 8,1 miljoonaan euroon (2,9 miljoonaa).

Wecan arvioi loppuvuoden liikevaihtonsa ylittävän alkuvuoden tason. Tuloksen arvioidaan säilyvän alkuvuoden mukaisella suhteellisella tasolla. Epävarmuustekijänä ja tärkeänä syynä aiempaa tavoitetta maltillisempaan ennusteeseen ovat mahdollisesti jatkuvat yleiset ongelmat komponenttien saatavuudessa. Yhtiö uskoo komponenttipulan olevan ohimenevä ilmiö ja yhtiön pitkän tähtäimen kasvunäkymät ovat edelleen suotuisat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.