Mainos

Washingtonin sala-ampuja surmasi jälleen?

Yhdysvaltain pääkaupungin Washingtonin lähialueilta kauhun vallassa pitäneen sarjamurhaajan pelätään iskeneen jälleen.

Mieshenkilö ammuttiin tänään Virginian osavaltiossa Fredericksburgissa. Jälleen kerran uhri ammuttiin huoltoasemalle. Mies menehtyi saamiinsa vammoihin pian iskun jälkeen. Poliisi ei ole vielä vahvistanut, että kyseessä olisi tarkka-ampujan kymmenes uhri, mutta tekotapa on täysin samanlainen kuin muissa tapauksissa.

Viimeisimmän ampumisen näyttämönä ollut huoltoasema on lähellä valtatietä, ja poliisi pysäytti heti ampumavälikohtauksen jälkeen liikenteen laajalla alueella jahdatessaan epäillyttävää valkoista pakettiautoa.

Ampuja on tappanut mahdollisesti jo kahdeksan ihmistä ja haavoittanut vakavasti kahta. Hän ampuu uhrinsa yhdellä kaukaa ammutulla kiväärinlaukauksella.

Edellinen uhri oli keskiviikkoyönä Virginian osavaltiossa Manassasissa huoltoasemalle ammuttu mies. Kaikkiaan murhia on tapahtunut kahdessa osavaltiossa, Marylandissa ja Virginiassa, minkä lisäksi yksi uhreista ammuttiin Washingtonin kaupungin rajojen sisällä.

Vieläkään ei johtolankoja

Murhaajaa ei ole tavoitettu mittavasta ajojahdista huolimatta. Liittovaltion poliisi FBI on siirtynyt tutkimusten johtoon.

Poliisilla on varsin vähän johtolankoja ampujasta tai ampujista. Mikään ei yhdistä satunnaisesti valittuja uhreja. Ammuttujen joukossa on sekä miehiä että naisia, nuoria ja vanhoja, eri uskontokuntien ja rotujen edustajia.

Tiedot ampujan mahdollisesti käyttämästä ajoneuvosta eivät ole johtaneet mihinkään.

Ampuja iskee yleensä julkisilla paikoilla kuten ostoskeskuksissa ja huoltoasemilla. Pelko on kasvanut Washingtonin lähialueilla surmatöiden jatkuttua. Koulut ovat jo viikon ajan lukinneet ovensa, peruuttaneet luokkaretket, välitunnit ja ulkona pidettävät urheilutapahtumat. Koulujen ulkopuolella on poliisivartio. Joidenkin koulujen lähistöllä on vahvasti aseistettuja poliisin erikoisjoukkoja ja lähirakennusten katoilla on poliisin tarkka-ampujia.

Poliisi valmistautuu myös pelolla Washingtonissa sunnuntaina pidettävään jalkapallo-otteluun, jolloin paikalle odotetaan jopa 80 000 katsojaa. Luvassa on tiukkoja turvatoimia stadionin lähistöllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.