Mainos

Washingtonin kriisikokouksessa ei läpimurtoa

Lähi-idän kriisikokouksessa Washingtonissa ei saatu ratkaisua keskeisiin kiistakysymyksiin. Kokousta isännöinyt presidentti Bill Clinton kertoi kuitenkin, että Israel ja palestiinalaiset jatkavat pikaisesti rauhanneuvottelujaan.

Palestiinalaislähteet luonnehtivat kokousta epäonnistuneeksi ja arvostelivat Israelia taipumattomuudsta. Israelin hallituksen edustaja taas sanoi kriisikokouksen olleen erittäin menestyksellinen Israelille.

Israelin ja palestiinalaisten edustajien odotetaan tapaavan ensi sunnuntaina Erezissä Israelin ja Gazan alueen rajalla. Keskeinen kysymys tässä tapaamisessa on israelilaisten joukkojen vetäminen Hebronin kaupungista Jordanjoen länsirannalta.

Netanyahu vakuutti Israelin vetäytyvän Hebronista

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu vakuuttaa, että israelilaiset sotilaat tulevat vetäytymään Hebronista. Netanyahu esitti lupauksensa kriisikokouksen jälkeen pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Joukkojen lähdön on hänen mukaansa kuitenkin tapahduttava sillä tavoin, että rauhanprosessi ei vaarannu. Israel on viivyttänyt sovittua vetäytymistä Hebronista turvallisuussyihin vedoten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.