Mainos

Washington Post: USA:lta tulossa Irak-todisteita

Yhdysvallat aikoo julkistaa mahdollisesti jo ensi viikon alussa todisteita, jotka osoittavat Irakin piilottelevan ja siirtelevän kiellettyjä aseita. Kätkemisoperaatioita johdetaan näiden tietojen mukaan presidentti Saddam Husseinin lähipiiristä.

Tänään ilmestyneen Washington Post -lehden tietojen mukaan Presidentti George W. Bush on neuvonantajineen päättänyt julkistaa joitakin aiemmin salaiseksi luokiteltuja tiedustelutietoja. Tietojen mukaan irakilaiset on liikutelleet ja piilottaneet aseita ja niihin liittyviä laitteistoja. Joskus näin on tehty vain päiviä tai tunteja ennen kuin YK:n asetarkastajat ovat saapuneet paikalle.

Ulkoministeri Colin Powell lupaili jo viikonvaihteessa Yhdysvaltain julkistavan Irakia koskevia tiedustelutietojaan, kunhan se voidaan tehdä turvallisesti.

Washington Postin mukaan Bushin hallinto hakee lisätodisteiden julkaisemisella tukea Irakin vastaiselle operaatiolle sekä kotimaasta että ulkomailta. Ulkoministeri Powell sanoi eilen YK:n asetarkastajien raportin julkistamisen jälkeen, ettei Irakilla ole enää paljoa aikaa jäljellä YK:n päätöslauselmien noudattamiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.