Mainos

Washington hyvittelee palestiinalaisia

Presidentti Bushin turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice aikoo tavata palestiinalaisten pääministerin ensi viikon lopulla.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice aikoo tavata palestiinalaisten pääministerin Ahmed Qurien, kertoi viranomaislähde tänään. Tapaaminen aiotaan järjestää Berliinissä toukokuun puolivälin paikkeilla. Tapaaminen on toistaiseksi korkea-arvoisin Yhdysvaltojen ja Qurien välillä.

Rice aikoo matkustaa ensi viikolla Berliiniin ja Moskovaan tavatakseen maiden turvallisuusvirkamiehiä. Berliinissä hän tapaa myös muiden maiden edustajia.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush taipui eilen Jordanian kuninkaan Abdullahin painostukseen pyörtämään puheensa siitä, että Israel saa pitää joitakin arabimailta valloittamiaan maa-alueita Yhdysvaltojen tuella.

Bush kertoi, että hän aikoo lähettää Qurielle myöhemmin kirjeen, joka "selittää näkemyksiäni ja laajentaa puhevälejä Yhdysvaltojen ja palestiinalaisten välillä". Ilmoituksen Ricen ja Qurien tapaamisesta katsotaan liittyvän Bushin lupaukseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.