Mainos

Washington houkuttelee takaisin rotumellakoita paenneita

Yhdysvaltain pääkaupunki on käynnistänyt kampanjan, jolla 1960- ja 70-luvun rotumellakoita ja rikollisuutta paenneita asukkaita houkutellaan takaisin. 570 000 asukkaan Washington yrittää saada takaisin 100 000 pääkaupunkiseudun muihin kuntiin muuttanutta.

Washington tunnetaan maamerkeistään ja ainakin paikallisten keskuudessa käsittämättömistä asuntomarkkinoista niiden ympärillä. Asuntokauppa käy kuumana, mutta vain luksusluokassa.

Niin on ollut jo pitkään, Washington DC:n jako hyvin rikkaisiin ja hyvin köyhiin kortteleihin alkoi 60-luvun lopun rotumellakoista. Veronmaksajien armeija, yli 700 000 asukasta pakeni Marylandin ja Virginian puolelle nousseisiin asutuskeskuksiin.

Suurin osa keskituloisista pääkaupunkilaisista käy Washingtonissa vain töissä ja ostoksilla. Mutta pormestari haluaa nyt kääntää liikenteen suuunnan, hän haluaa keskituloisia pysyvästi tuolta Virginian puolelta.

Washingtonin haluaa takaisin 100 000 veronmaksajaa peruspalveluja parantamalla ja kunnollisia uusia asuntoja rakentamalla sekä kitkemällä rikollisuutta. Washington ristittiin 1990-luvun alussa maailman murhapääkaupungiksi, sittemmin kaupunki on hieman rauhoittunut.

(MTV3)

Katso myös Mika Hentusen raportti Washingtonista
(Seitsemän uutiset 19.01.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.