Mainos

Washington DC varautuu hirmumyrskyyn

Yhdysvaltain pääkaupunki Washington DC varautuu hirmumyrsky Floydin tuloon. Tänään valtionhallinnon työntekijät saavat pitää vapaapäivän ja kaikki pääkaupungin koulut ovat kiinni. Myös Washingtonin ympäristöalueiden koulut ovat päättäneet pitää ovensa suljettuina.

Alueella pelätään kovia tuulia, rankkasateita ja paikallisia tulvia. Evakuointi rannikkoalueella jatkuu siitä huolimatta, että jättiläismäinen myrsky on osoittanut laantumisen merkkejä. Floyd on nyt kakkosluokan hurrikaani, ja sen tuulet puhaltavat noin 185 kilometriä tunnissa. Pahimmillaan hirmumyrsky puhalsi 250 kilometriä tunnissa. Myrskyn uskotaan iskevän Pohjois-Carolinan rannikolle torstain aikana, ja ranta-aluetta tyhjennetään kiireellä. Myös Virginian osavaltio evakuoi asukkaitaan. Kovat tuulet ja valtavat aallot moukaroivat Georgian ja Etelä-Carolinan rannikkoa ja tulvavedet ovat nousseet paikoin erittäin korkealle.

Marylandin ja Delawaren osavaltiot ovat myös julistaneet hätätilan alueilleen, ja New York varautuu myrskyn tuloon kutsumalla kansalliskaartin hälytysvalmiuteen. Lentoja ja junavuoroja on peruttu pitkin itärannikkoa. Kaikkiaan lähes kolme miljoonaa ihmistä on komennettu liikkeelle myrskyn jaloista. Joukkoevakuointi on Yhdysvaltain kaikkien aikojen suurin. Floridan itärannikolta evakuoidut asukkaat voivat huokaista helpotuksesta, sillä Floyd ei osunut sinne pahimmalla voimallaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.