Mainos

Wärtsilän väki kritisoi moottoritehtaan alasajoa

Wärtsilän Turun tehtaan väki kävi tänä aamuna kritisoimassa moottoritehtaan alasajoa pääkonttorin väelle. Samaan aikaan kun moottorivalmistusta typistetään, uskoo yhtiö tarvitsevansa lisäväkeä satamiin moottoreita huoltamaan.

Wärtsilä

Konepajayhtiö Wärtsilän työntekijöiden tunteet ovat käyneet kuumina, kun Turun moottoritehtaan lopetus painaa päälle. Mieltä osoitettiin eilen Turussa. Tänä aamuna viestiä vietiin Helsinkiin pääkonttorin väelle.

- He toivat julki pettymyksen, joka on tietysti oikeutettu. Huomenna taas palataan neuvottelupöytään ja uskon että meillä löytyy yhteinen sävel. sanoo Wärtsilän toimitusjohtaja Ole Johansson. Turussa työt loppuvat lähes 500 moottorintekijältä. Toimitusjohtaja vakuuttaa, ettei jäljelle jäävällä Vaasan-tehtaalla ole vähentämispainetta.

Lisää väkeä tarvitaan, mutta ei Suomessa. Työntekijöitä tarvitaan huoltamaan laivojen moottoreita maailman suursatamiin.

- Pohjanmeren rannalla Rotterdam, Antwerpen. Sitten jos mennään kauemmas USA:n itä- ja länsirannikko on tietysti tärkeitä alueita. Hongkong, Shanghai, Singapore, Dubai. Nämä ovat kaikki alueita joissa tämä huolto on kasvanut vuosien varrella ja tulee jatkossakin kasvamaan, luettelee Johansson.

Tilauspulasta kärsineen Wärtsilän näkymät näyttävätkin tämän vuoden osalta hieman paremmilta. Tehtaille odotetaan lisää tilauksia, kun perinteisten matkustaja- ja matkustaja-rahtilaivojen kysyntä toivottavasti elpyy.

Wärtsilän viime vuoden toiminnallinen tulos parani. Erilaiset järjestelyerät painoivat tuloksen ennen veroja silti tappion puolelle.

(MTV3)

(Talousuutiset 05.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.