Mainos

Wärtsilän tulos nousi

Yhtiö onnistui kasvattamaan tilauskantaansa yli 600 miljoonaa euroa.

Konepajakonserni Wärtsilä teki viime vuonna positiivisen tuloksen edellisvuoden tappion jälkeen. Tulos parani selvästi ilman Assa Abloyn osakkeista saatua myyntivoittoakin. Yhtiö onnistui myös kasvattamaan tilauskantaansa yli 600 miljoonaa euroa.

Wärtsilä-konsernin tulos ennen veroja nousi 75,2 miljoonaan euroon loka-joulukuussa 2004. Viime vuoden vastaavan jakson tulos oli 69,3 miljoonaa euroa tappiolla.

Tulos sisältää 107,7 miljoonan euron myyntivoiton Assa Abloyn osakkeista. Viime vuoden liikevaihto oli 2,48 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin se oli 2,36 miljardia euroa. Yhtiön kannattavuus parani edellisvuoteen verrattuna. Sijoitetun pääoman tuotto oli 20,4 prosenttia, kun vuotta aiemmin se oli 0,1 prosenttia.

Wärtsilä ennakoi Power-liiketoimintojensa kasvavan tänä vuonna 10-15 prosenttia vahvasta tilauskannasta johtuen. Wärtsilä lopetti vuoden vaihteessa moottorien valmistamisen Turussa ja siirsi sen Italian Triesteen. Myös Ranskan Mulhousessa sijaitsevan tehtaan tuotanto on päätetty lopettaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.