Mainos

Wärtsilän tulos 2001 viime vuotta huonommaksi

Wärtsilän tulos ennen satunnaiseriä tammi-syyskuussa yli kaksinkertaistui 586,9 miljoonaan euroon. Viime vuoden vastaavalla jaksolla se oli 285,2 miljoonaa euroa. Power-toimialan koko vuoden tulos jää viime vuotta pienemmäksi.

Tuloksesta suurin osa kertyi kuitenkin alkuvuonna Assa Abloyn ja Sanitecin osakkeista saadusta 550 miljoonan euron myyntivoitosta, ja Wärtsilän heinä-kesäkuun 27,5 miljoonan euron (164 mmk) tulos jäi selvästi jälkeen markkinoiden odotuksista.

Konsernin ytimen muodostavien, moottoreita ja voimaloita valmistavien Power-toimialojen tammi-syyskuun liikevoitto pieneni vuoden takaisesta kolmanneksen 30,6 miljoonaan euroon (182 mmk).

Lukua kutistaa maaliskuussa tehty 30 miljoonan euron rakennejärjestelyvaraus, joka Wärtsilän mukaan painaa myös Power-toimialojen koko vuoden tuloksen viime vuotta pienemmäksi. Alkuvuoden noin 1,6 miljardin euron (9,5 miljardin markan) liikevaihto oli lähes tarkalleen sama kuin viime vuonna, ja myös koko vuoden liikevaihdon odotetaan pysyvän viime vuoden tasolla.

Power-toimialojen tilauskannan kehitystä on Wärtsilän mukaan nyt hyvin vaikea ennustaa, koska yleinen markkinatilanne on niin epävarma. Wärtsilään kuuluvan Imatra Steelin liiketulos kutistui tammi-syyskuussa vuoden takaisesta melkein 50 prosenttia 5,7 miljoonaan euroon (34 mmk) ja liikevaihto pieneni hieman. Alan markkinat näyttävät loppuvuonna edelleen hiljenevän, joten myös koko vuoden liikevaihto laskee ja tulos heikkenee viime vuodesta, Wärtsilä arvioi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.