Mainos

Wärtsilän Italia-tuet kiinnostavat EU-komissaaria

EU:n kilpailukomissaari Mario Monti on pyytänyt Italian hallitukselta lisätietoja sen mahdollisista investointi- tai muista sopimuksista Wärtsilän kanssa, jos yhtiö siirtäisi tuotantoaan Italiaan.

Yhtiössä selvitetään parhaillaan Hollannissa olevan tehtaan sulkemista ja sen tuotannon siirtämistä Triesteen Pohjois-Italiassa. Yhtiö kiistää, että siirtoa suunniteltaisiin uusien tukien toivossa. Johtaja Christian Anderssonin mukaan kyse on normaalista liiketoiminnasta.

-Mitään tukea tai suunnitelmia saada tukea ei ole, Andersson ilmoitti tänään.

Monti selvityttää asiaa europarlamentaarikko Theo Bouwman tekemän kysymyksen perusteella. Hollantilaisparlamentaarikko epäilee, että yhtiön aikeiden takana on halu lypsää Hollannin jälkeen tukea Italiasta.

Triesten tehdas siirtyi Wärtsilälle 1997 osana laajempaa fuusiota. Hollannin Zwollen tuotannon siirto sinne ei Anderssonin mukaan juuri vaatisi uusia investointeja.

Yhtiö kertoi viime marraskuussa ryhtyvänsä selvittämään laivamoottoreita valmistavan Zwollen tehtaansa sulkemista. Syyksi kerrottiin moottorien heikko kysyntä.

Andersson muistutti selvitystyön olevan yhä kesken. Ratkaisuja asiasta odotetaan mahdollisesti kevään aikana.

Hollantilaisen Het Financieele Dagblad -lehden mukaan yhtiö sai aloittaessaan Hollannissa maan hallitukselta noin 20 miljoonaa euroa käytettäväksi mm. tutkimus- ja kehitystoimintaan. Yhtiö kertoi itse viime vuoden lopulla, että tehtaan sulkeminen maksaisi sille noin 70-90 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.