Mainos

Wärtsilältä tulosvaroitus

Wärtsilä on antanut tulosvaroituksen. Yhtiö kertoo aikovansa sopeuttaa tuotantoaan vähentyneen kysynnän takia. Wärtsilä-konserniin kuuluva Imatra Steel aloittaa yt-neuvottelut Imatran terästehtaalla.

Laivanmoottoreita ja voimaloita valmistava Wärtsilä antoi tänään tulosvaroituksen. Yhtiön mukaan markkinatilanteen muutos on heikentänyt tulosta ja kannattavuutta.

Yhtiö ilmoitti tänään, että se on ryhtynyt toimiin tuotannon sopeuttamiseksi vähentyneeseen kysyntään. Vähentynyt kysyntä rassaa erityisesti voimalaratkaisuihin keskittynyttä Power-toimialaa. Myös merimoottoreiden tilauksia on tullut ennakoitua vähemmän, vaikka vuoden jälkipuoliskolla tilanne on piristynyt alkuvuodesta. Henkilöstöleikkauksista ei vielä ilmoitettu.

-Voimalamarkkinoilla epävarmuus jatkuu ja investointipäätökset siirtyvät, yhtiö tiedotti.

Wärtsilällä on vireillä useita voimalakauppoja, mutta niiden ei uskota ehtivän vaikuttaa tämän vuoden liikevaihtoon ja tulokseen.

Wärtsilän tulosvaroitus pudotti yhtiön kurssia pörssissä noin 10 prosenttia.

Imatra Steel aloittaa yt-neuvottelut

Wärtsilä-konserniin kuuluva Imatra Steelaloittaa Imatran terästehtaalla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on vähentää noin 70 työpaikkaa eli runsaat 10 prosenttia tehtaan työntekijöistä.

Yhtiö perustelee toimia tehtaan alentuneilla tuotanto- ja toimitusmäärillä. Imatran terästehtaan toimittamien terästen kysyntä Euroopassa on vähentynyt jo viime vuoden syksystä alkaen, eikä merkkejä paremmasta ole näkyvissä. Lisäksi pitkien terästuotteiden hintatasoa ei ole pystytty nostamaan kustannusten nousua vastaavasti.

Vuoteen 2004 mennessä toteutettavat henkilöstön vähennykset koskevat Imatralla sekä työntekijöitä että toimihenkilöitä. Osa vähennystarpeesta hoitunee eläkeratkaisuilla ja päättämällä määräaikaisia työsuhteita.

Power-toimialojen kannattavuus heikkenee

Heikentynyt markkinatilanne vaikuttaa Wärtsilä-konsernissa myös Power-toimialojen kannattavuuteen. Wärtsilän osakekurssi painui Helsingin pörssissä yli kymmenen prosentin laskuun, kun konserni arvioi Power-toimialojen toiminnallisen kannattavuuden jäävän jälkeen viime vuoden neljän prosentin tasosta.

Asetettuun 7-8 prosentin kannattavuustavoitteeseen päästään yhtiön arvion mukaan vasta vuoden 2003 jälkeen. Wärtsilän merimoottorien tilauskertymä on sen sijaan hieman piristynyt, mutta silti yhä odotuksia pienempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.