Mainos

Wärtsilältä vahva tulos ja 200 hengen vähennykset Suomessa

22:16

Konepajayhtiö Wärtsilä teki loka-joulukuussa vahvan tuloksen, mutta ei aivan saavuttanut markkinoiden odotuksia.

Työntekijöille oli tarjolla vielä huonompia uutisia, sillä Wärtsilä on kertonut aloittavansa 60 miljoonan euron säästöihin tähtäävän kulukuurin.

Wärtsilä aikoo toimillaan vähentää maailmanlaajuisesti noin tuhat työpaikkaa, joista noin 200 on Suomesta.

Konsernijohtaja Björn Rosengrenin mukaan Wärtsilän kulurakenne on ollut liian raskas.

- Olemme usean vuoden aikana järjestelleet rakennettamme, jotta osaisimme tunnistaa päällekkäiset ja tehottomat toiminnot. Näin meidän on toimittava, jotta olisimme jatkossakin kilpailukykyisiä, hän sanoi.

Wärtsilä työllistää maailmanlaajuisesti yli 18 600 ihmistä. Heistä Suomessa on noin 3800. Eniten työntekijöitä on palveluliiketoiminnassa, toiseksi eniten merimoottoreissa ja loput voimalaitoksissa.

Yhtiön tulos ennen veroja parani loka-joulukuussa 181 miljoonaan euroon. Vuosi sitten se oli 162 miljoonaa. Liikevaihto laski kahdeksan prosenttia 1,4 miljardiin, osin toimitusten viivästymisen, osin epäsuotuisten valuuttakurssien takia.

Hallitus esittää, että yhtiö maksaisi viime vuodelta 1,05 euron osingon, joka on viisi senttiä viime kevään jakoa suurempi. 

Rolls-Roycen kanssa ei enää keskustella 

Wärtsilän kurssia on alkuvuonna nostanut tieto siitä, että brittiläinen lentokonemoottorivalmistaja Rolls-Royce on ollut yhtiöstä kiinnostunut. Brittien viime vuonna tekemä ostotarjous ei kuitenkaan saanut vastakaikua, eikä keskusteluja nyt jatketa. Rosengren totesi, että Wärtsilän aikoo strategiansa mukaan jatkaa ja menestyä itsenäisenä.

- Wärtsilä on kiinnostava yhtiö, joten huhuja ostotarjouksista kuullaan usein. Omistusrakenteemme on kuitenkin sellainen, että vihamielisellä ostotarjouksella ei ole menestymisen mahdollisuuksia, Rosengren muistutti.

Wärtsilän keskeisten omistajien joukossa ovat Ehrnroothin ja Wallenbergin teollisuussuvut. Ehrnroothien hallitsema Fiskars ja Wallenbergien Investor-yhtiö omistavat yhdessä reilun viidenneksen Wärtsilän osakkeista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.