Mainos

Wärtsilä vähentämässä satoja työntekijöitään

Wärtsilä aloittaa Turussa yt-neuvottelut lähes 500 henkilön vähentämiseksi.

Wärtsilä

Wärtsilä aikoo lopettaa laivamoottorituotannon Turun tehtaallaan ja keskittää suurten moottoreiden valmistuksen Triesteen, Italiaan. Yhtiön suunnitelman mukaan Turun yksikkö keskittyy jatkossa vain huoltotoimintaan.

Suomessa aloitetaan tähän suunnitelmaan liittyvät yt-neuvottelut kaikkiaan noin 480 henkilön vähentämisestä Turussa. Irtisanottavista 130 henkilöä poistuu eläkejärjestelyillä. Turun yksikön henkilöstömäärän arvioidaan järjestelyjen jälkeen olevan noin 200. Päätöstä Wärtsilä perustelee tilauskannan pienenemisellä.

- Nyt joudumme kokonaisuuden kannalta valitsemaan sen vaihtoehdon, joka tuotekannan ja resurssien osalta pystyy hoitamaan jäljellä olevan markkinan. Kyllä tässä on käytetty nyt kaiken maailman argumentit ja yritetty arvioida tulevaisuutta. Kyllä tämä nyt kaikilta näkökannoilta näyttää kaikista optimaalisimmalta ratkaisulta, sanoo varatoimitusjohtaja Sven Bertlin.

Henkilöstöä vähennetään lisäksi myös Wärtsilä Propulsionissa Norjassa ja Hollannissa yhteensä noin 70 henkilöä. Yhtiön julkaisi syyskuussa suunnitelman noin 400-500 henkilön vähentämisestä maailmanlaajuisesti. Kaikkiaan henkilöstövähennyksiä arvioidaan tulevan yhteensä noin 1 100.

Työntekijöille yllätys

Wärtsilän pääluottamusmies on rankasti pettynyt Turun tehtaan alasajoon. Pääluottamusmies Antti Salonen sanoo, että vaikka jotain tämän tapaista osattiin odottaa, oli lopputulos yllätys.

Pääluottamusmies Antti Salonen arvioi, että yt-neuvotteluissa voidaan todennäköisesti lähinnä yrittää lieventää irtisanomisten seurauksia sorvaamalla mm. koulutus- ja muita tukipaketteja, mutta henkilömääriin tuskin pystytään enää vaikuttamaan.

(MTV3)

Wärtsilä Finlandin Turun tehtaan lakkautus ei tullut täytenä yllätyksenä työntekijöille. Dieseltuotannon supistuksia odotettiin kuitenkin Vaasassa tai Italiassa.
(Seitsemän uutiset 14.1.2004)

Wärtsilan moottoreiden valmistus keskittyy Euroopassa saneerauksen jälkeen kahteen tehtaaseen. Turun tehtaan lopettamisen jälkeen suurten laivamoottoreiden valmistus siirtyy Italian Triesteen. Suomalainen moottorivalmistus jatkuu kuitenkin Vaasassa.
(Talousuutiset 14.1.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.