Mainos

Wärtsilä teki tappiota

Laivadiesel- ja voimalavalmistaja Wärtsilä painui tappiolle vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Tappiota tuli 13 miljoonaa euroa (vajaat 78 miljoonaa markkaa), kun viime vuonna vastaavana aikana yhtiö teki 83,6 miljoonan euron voiton. Myös liikevoitto ennen rahoitus- ja satunnaiseriä sekä veroja painui neljä miljoonaa euroa pakkaselle. Viime vuonna liikevoitto oli 136,9 miljoonaa euroa.

Wärtsilän liikevaihto putosi peräti 34,2 prosenttia 497,4 miljoonaan euroon. Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 756 miljoonaa euroa, mutta pudotuksesta menee 224,4 miljoonaa euroa kylpyhuonekalusteita valmistavan Sanitecin tiliin. Ilman Sanitecia pudotus oli 34,2 miljoonaa euroa. Sanitec oli viime vuonna osa Wärtsilä-konsernia, mutta huhtikuussa Wärtsilä myi osuutensa konsernista irroitetusta Sanitecista saksalaiselle pääomasijoitusyhtiölle.

Wärtsilän toimialoista voimalat ja merimoottorit menettivät kumpikin liikevaihtoaan. Voimaloista kertyi 16,8 prosenttia ja merimoottoreista 23,6 prosenttia vähemmän tuloja kuin vuosi sitten. Teräsyhtiö Imatra Steel sen sijaan kasvoi 9,2 prosenttia.

Hyvän tilauskannan, kasvavan huoltotoiminnan ja suotuisien näkymien perusteella Wärtsilä odottaa keskeisimpien toimialojensa kasvattavan yhtiön liikevaihtoa loppuvuoden aikana. Tuottoja kasvattaa myös Sanitecin myynti, joka kirjataan tulokseen seuraavalla vuosineljänneksellä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.