Mainos

Wärtsilä Swedenin tutkinta etenee

Hovioikeus Göteborgissa on päättänyt Wärtsilä Swedenin johtohenkilön vangitsemisesta. Yrityksen toimitusjohtaja on istunut jo lähes viikon vangittuna. Molempia miehiä päillään verorikoksesta.

Syyttäjä yrittää nyt selvittää mihin yli 2 miljoonaa euroa on kadonnut. Wärtsilän ruotsalaisessa tytäryhtiössä uskotaan yhä työtovereiden syyttömyyteen.

Verorikoksesta epäillään kaikkiaan neljää Wärtsilä Swedenin työntekijää. Kateissa on 190 miljoonaa kruunua eli 2 miljoonaa euroa. Rahojen epäillään päätyneen tekaistuille tileille Britanniaan.

Toimitusjohtajan istuessa tutkintavankeudessa yhtiön ohjat on ottanut käsiinsä normaalisti henkilöstöjohtajan töitä tekevä Lars Poulsen.

- Kaikki ovat syyttömiä siihen asti kunnes oikeus vahvistaa tuomion. Haluamme painottaa, että tähän asti kyse on vain epäilyistä, vt. toimitusjohtaja painottaa.

Syyttäjä Olof Sahlgren kertoo veroviranomaisten ottaneen talousrikosyksikköön yhteyttä ensi kertaa viime vuoden lokakuussa. Maaliskuussa tehtiin kotietsinnät saman aikaisesti niin Trollhättanin kuin Göteborgin yksiköihin.

- Ratsioiden yhteydessä takavarikoimme huomattavan määrän aineistoa. Tutkinta etenee niin, että analysoimme tätä aineistoa, Sahlgren kertoo.

Suomen Wärtsilän aloitteesta ruotsalaisessa tytäryhtiössä tehdään nyt myös sisäistä tilintarkastusta. Yhteydet Suomen ja Ruotsin välillä ovat tiiviit.

Kaikki neljä epäiltyä kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Ruotsalaisyrityksissä on viime kuukausina riittänyt skandaaleja. Systembolagetin lahjusvyyhti ja Skandian asesotkut näyttävät paisuvan sitä mukaan mitä pidemmälle esitutkinta etenee.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.