Mainos

Wärtsilä Swedenin erityistilintarkastus jatkuu

Näyttöä yhteydestä Gotlannin käräjäoikeudessa puituun lahjusjupakkaan ei ole toistaiseksi löytynyt. Tarkastus jatkuu edelleen.

Konepajayhtiö Wärtsilän mukaan sen ruotsalaisen tytäryhtiön Wärtsilä Swedenin erityistilintarkastuksessa ei tähän mennessä ole ilmennyt mitään, mikä yhdistäisi yhtiön syksyllä Gotlannin käräjäoikeudessa puituun lahjusjupakkaan. Tarkastusta jatketaan kuitenkin edelleen.

Wärtsilä käynnisti erityistilintarkastuksen Ruotsin-yhtiössä sen jälkeen, kun sen toimitusjohtaja ja pari muuta työntekijää maaliskuussa pidätettiin laajasta veropetoksesta epäiltynä. Pidätettynä ollut toimitusjohtaja on Wärtsilän mukaan nyt vapautettu. Muut työntekijät olivat pidätettyinä vain lyhyitä aikoja.

Wärtsilän mukaan erityistarkastuksessa on varmistunut, että Wärtsilä Swedenin suorittamat maksut perustuvat sovittuihin kauppoihin, joista yhtiö on saanut vastineen. Toisaalta tarkastus varmistaa Wärtsilän mukaan sen yleisnäkemyksen, että välittäjien käyttämistä koskevia ohjeita oli syytä tarkentaa, kuten yhtiössä äskettäin tehtiin.

Suomessa keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko Wärtsilän entinen myyntipäällikkö syyllistynyt ruotsalaisvarustamo Rederi AB Gotlandin johtajan lahjontaan. Gotlannin käräjäoikeudessa suomalaisyhtiön työntekijöitä ei ollut syytteessä, mutta jutun käsittelyn yhteydessä ilmeni, että myös Wärtsilän maksamia maksuja oli ohjautunut lahjusten otosta tuomitun henkilön tilille. Suomessa Wärtsilän osuutta on selvitetty valtionsyyttäjä Ritva Sahavirran vaatimuksesta. Ruotsissa lahjusjutun käsittely jatkuu Svean hovioikeudessa.

Wärtsilä toimittaa moottorit Masan murtajaan

Wärtsilä kertoo toimittavansa neljä moottoria Kvaerner Masa-Yardsilta Venäjälle tilattuun jäänmurtajaan. Yhtiön mukaan alukseen tulee kolme diesel-sähköistä Wärtsilä 38 -päämoottoria ja yksi Wärtsilä 20 -apumoottori.

Tilauksen arvoa ei kerrottu.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.