Mainos

Wärtsilä sulkemassa Zwollen tehtaan Hollannissa

Wärtsilä aikoo muuttaa hollantilaisen tytäryhtiönsä Wärtsilä Nederlandin huoltoyhtiöksi. Myynti- ja huoltotoiminnan lisäksi Wärtsilä Nederland valmistaa keskinopeita Wärtsilä 26, 28SG ja 38 -moottoreita.
Tehdas sijaitsee Zwollessa.

Neuvottelut aiotuista muutoksista on aloitettu henkilöstön edustajien kanssa. Wärtsilällä on tuotetehtaat Suomessa, Ranskassa, Italiassa ja Hollannissa. Jokainen tehdas on erikoistunut tiettyyn moottorityyppiin.

Markkinatilanteesta johtuen arvioitu kysyntä tulee olemaan matalammalla tasolla kuin koko konsernin käytettävissä oleva tuotantokapasiteetti. Tästä syystä tarvitaan voimakkaita rakennejärjestelytoimia ja voimavarojen keskittämistä harvempiin yksiköihin, jotta konsernin pitkän tähtäyksen tavoitteet saavutetaan.

Konsernin koko tuotantokapasiteetin käytön kehittämiseksi ja organisaation toiminnan tehostamiseksi tavoitteena on siirtää Zwollen tuotanto ja siihen liittyvät toiminnot Hollannin Schiedamissa sijaitsevaan huoltoyksikköön, Triesten tehtaalle Italiaan ja Wärtsilä Technology -toimintojen osaksi Suomeen.

Neuvottelut henkilöstön kanssa Wärtsilä Nederlandin henkilöstömäärä on 860 henkeä, joista 700 Zwollessa ja 160 Schiedamissa ja muissa yksiköissä. Neuvottelut henkilöstön kanssa koskien suunniteltujen järjestelyjen seurauksia on aloitetuttu Hollannin lainsäädännön mukaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.