Mainos

Wärtsilä rakentaa dieselvoimaloita Afrikkaan

Wärtsilä rakentaa lisää dieselvoimaloita Afrikkaan. Mombasassa Keniassa avattiin viikko sitten jälleen uusi laitos - niitä on maanosassa jo 450. Afrikka on Wärtsilän energialaitoksille merkittävä markkina-alue.

Sähkökatkokset ovat Kenian tärkeimmässä satamakaupungissa Mombasassa - kuten muuallakin - päivittäisiä, ja osittain suunniteltuja. Sähköä ei riitä kaikille, ja pitemmistä katkoksista ilmoitetaan etukäteen.

Kenian valtion energiayhtiön (KPLC) valvoja Robert Brudenell kertoo, että hänen asuinalueellaan sähkökatkot ovat yleisiä.

- Meidän asuntoalueellamme oli päiväsaikaan 12 tunnin sähkökatkos. Se on pitkä aika, sähkö palasi vasta yöllä.

Työntekijöitä työmaalla jopa 600

Wärtsilän tuore dieselvoimala on vain vuoden rakennustyön jälkeen valmis ja kytkettävissä verkkoon. 120:n megawatin voimalan sähkön ostaa Kenian valtion energiayhtiö. Eikä Wärtsilä ole ensimmäistä kertaa asialla: se on toimittanut Afrikkaan jo 450 voimalaitosta. Ne tuottavat sähköä yhteensä viiden ydinvoimalan verran.

Wärtsilän rakennuspäällikkö Erkki Hannus kertoo, että työntekijöitä työmaalla on parhaimmillaan paljon, jopa 600, mikä on jo merkittävä vahvuus.

Myös arvostelua kuuluu

Ydinvoimaloita ei Afrikan mantereella ole eikä sellaisia olla sinne rakentamassa, joten dieselvoimalat ovat vesivoiman ohella afrikkalaisille elintärkeitä.

- Kyllä se tulee todelliseen tarpeeseen. Täällä on pulaa sähköstä ja lisääkin on kehitteillä tällaisia projekteja. Varsinkin tällaisena kuivalla kaudella, milloin vesivoima on vaikeuksissa, niin silloin dieselvoimaa tarvitaan, sanoo Hannus.

Uusi voimala tuottaa jatkossa 6-7 prosenttia Kenian koko sähköstä. Mutta myös arvostelua kuuluu: ympäristöjärjestöt moittivat edelleen dieselpäästöjä, ja joidenkin aiempien urakkasopimusten epäillään syntyneen lahjusten vauhdittamina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.