Wärtsilä neuvottelee John Crane-Lipsin ostosta

Wärtsilä ja Smiths Group ilmoittavat käyvänsä kahdenkeskisiä neuvotteluja Smiths Groupin omistuksessa olevan John Crane-Lipsin myynnistä Wärtsilälle.

Wärtsilä ja John Crane-Lips aloittivat viime lokakuussa strategisen yhteistyön laivojen propulsiojärjestelmien toimittamisessa Wärtsilän myyntiverkoston kautta.

John Crane- Lipsin osto vahvistaisi Wärtsilän asemaa maailman johtavana laivojen propulsiojärjestelmien toimittajana. Yritysosto lisäisi Wärtsilän Merimoottorit & Lisenssitoiminta-toimialan liikevaihtoa yli 200 milj. eurolla.

Jos sopimukseen päästään, kauppa tarvitsee asianmukaiset viranomaishyväksynnät. Neuvottelujen etenemisestä tiedotetaan erikseen. John Crane-Lipsin tuotteita ovat integroidut potkurijärjestelmät, tiivisteet ja laakerit.

John Crane-Lips työllistää 1300 ihmistä Hollannissa, Englannissa, Norjassa, Japanissa ja USA:ssa. Yhtiö on kannattava.

Wärtsilä on maailman johtava laivojen propulsiojärjestelmien toimittaja ja merkittävä hajautettuun energiatuotantoon tarkoitettujen voimaloiden sekä huolto- ja käyttöpalvelujen tarjoaja.

Smiths Group harjoittaa kansainvälistä liiketoimintaa ja sillä on markkinajohtajan asema avaruusjärjestelmien, tiivisteratkaisujen, lääketeollisuuden laitteiden ja liitäntätuotteiden myynnissä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat