Mainos

Wärtsilä Diesel yhdistyi New Sulzed Dieseliin

Metra ja Fincantieri Cantieri Navali Italiani ovat toteuttaneet Wärtsilä Dieselin ja New Sulzer Dieselin yhdistämisen. Tarvittavat kilpailuviranomaisten luvat on saatu ja uusi yhtiö Wärtsilä NSD aloittaa toimintansa, kerrottiin Metrasta tänään.

Metra omistaa yhtiöstä 87,8 prosenttia ja Fincantieri 12,2 prosenttia. Fincantierille maksettiin kaupan yhteydessä 450 miljoonan markan käteissuoritus.

Yritysjärjestelyn yhteydessä Wärtsilä Diesel -ryhmän emoyhtiö muutettiin Wärtsilä NSD:ksi. Uuteen ryhmään kuuluvat Wärtsilä Diesel -ryhmä, New Sulzer Diesel -ryhmä ja Diesel Ricerchen sekä 40 prosentin osuus Grandi Motori Triestestä, josta Fincantieri omistaa enemmistön.

Wärtsilä NSD on maailman johtava hidaskäyntisten, keskinopeiden ja nopeakäyntisten diesel- ja kaasumoottoreiden valmistaja. Yhtiön liikevaihdoksi tänä vuonna arvioidaan runsaat 11 miljardia markkaa.

Viime vuonna Wärtsilä Dieselin liikevaihto oli 8,0 miljardia markkaa, New Sulzer Dieselin 2,3 miljardia markkaa ja Grandi Motori Triesten 1,2 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.