Mainos

Warnerin ja AOL:in fuusiolle ehdollinen hyväksyntä

Yhdysvaltain liittovaltion viestintäkomissio FCC antoi eilen ehdollisen hyväksyntänsä mediakonserni Time Warnerin ja Internet-palveluyritys America Onlinen (AOL) fuusiolle.

Yritykset muodostavat maailman suurimman viihdealan yhtiön, jonka palvelut ulottuvat aikakauslehdistä elokuviin ja Internetiin. Viestintäkomissio antoi yhtiöille luvan kehitellä AOL:n lyhytviestipalvelua, mikäli se käyttää palvelun välittämiseen Time Warnerin linjoja. Yhtiöt eivät myöskään saa rajoittaa asiakkaitaan käyttämästä muita palveluntarjoajia kuin AOL:ää.

Komissio ei puuttunut yhtiöiden suunnitelmiin interaktiivisesta televisiosta, mutta aikoo kartuttaa tietojaa vielä siihen liittyvästä teknologiasta. AOL maksama kauppahinta Time Warnerista on nykykurssin mukaan noin sata miljardia dollaria eli noin 625 miljardia markkaa. Lähes päivälleen vuosi sitten, jolloin kaupasta ilmoitettiin, hinta oli lähes 1000 miljardia markkaa.

Aiemmin kansainvälinen journalistiliitto varoitti, että AOL:n ja Time Warnerin yhdistyminen saattaa uhata demokratiaa ja sananvapautta, ellei toimitusten riippumattomuutta varjella.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.