Mainos

WAP-palveluilla iso hintahaitari

WAP-palveluiden hinta vaihtelee suuresti sen mukaan, miltä operaattorilta palvelut tilaa. Kuluttajaviraston Kuluttaja-lehden tuoreen vertailun perusteella seitsemän WAP-palvelun tilaaminen oli Soneralla neljä kertaa kalliimpaa kuin Telialla.

Wap-puhelin

Vertailuun otettiin sellaiset palvelut, jotka ovat tarjolla kaikilla operaattoreilla. Kotimaan uutiset, talousuutiset, urheilu-uutiset, säätiedot, osakekurssit, tv-ohjelmat ja sanakirja haettiin kännykkään yhden vajaat 13 minuuttia kestäneen datapuhelun aikana. Soneralla puhelusta kertyi laskua 27,85 markkaa, Radiolinjalla 14,81 markkaa ja halvimmalla Telian City-liittymällä 6,36 markkaa.

Soneran WAP-palvelu tulee kalliimmaksi kuin muilla operaattoreilla myös siksi, että se pitää erikseen tilata liittymäsopimusta tehtäessä, ja palvelun kytkentämaksu on 48,80 markkaa. Radiolinjalla ja Telialla WAP-palvelut kuuluvat liittymien perusominaisuuksiin.
-Wappailu tuntuu olevan yleensäkin melko hinnakasta puuhaa; vartin wappailu päivittäin kasvattaa puhelinlaskua pahimmassa tapauksessa tonnin kuussa ja parhaimmillaankin yli kaksi sataa markkaa, vertailussa summataan.

Kuluttajaviraston vertailussa korostetaan lisäksi, että kyseiset palvelut tulevat yleensä halvemmiksi GSM-tekstiviestinä kuin WAP:illa. Ainoastaan Telia veloittaa tekstiviestipalvelusta enemmän kuin WAP-palvelusta. GMS-tekstiviestinä palvelukorin hintahaarukka vaihteli 12,95 markasta 17,36 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.