Mainos

Wallinin asuntokaupat uudelleen pöydälle pääsiäisen jälkeen

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) sekä hänen puolisonsa ja Åbo Akademin säätiön välisistä asuntokaupoista saadaan lisätietoa pääsiäisen jälkeen.

Rikoskomisario Kirsi Alaspään mukaan poliisi oli säätiöön yhteydessä asian tiimoilta suullisesti jo eilen. Tänään säätiöön lähti kirjallinen selvityspyyntö.

– Monta asiaa on selvitettävänä. Kysymyksiä on useita ja osa niistä on hyvin yksityiskohtaisia. Odottelemme vastauksia pääsiäisen jälkeen. Sitten katsomme, mihin toimenpiteisiin aiomme ryhtyä, Alaspää kertoo Varsinais-Suomen poliisista MTV3 Uutisille.

Åbo Akademin säätiöllä on pari viikkoa aikaa vastata selvityspyyntöön.

Alaspää korostaa, että esitutkintaa asuntokaupoista ei ole vielä aloitettu. Wallinille selvityspyyntöä ei ole vielä lähetetty.

Wallin osti asunnon vuonna 2001 reilulla 225 000 eurolla. Hän myi asunnon vuonna 2009 lähes 400 000 euron hintaan. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan asunnon arvonnousu oli markkinoita ripeämpää.

Wallin toimi kulttuuriministerinä, kun hän myi asuntonsa säätiölle kolme vuotta sitten. Wallin itse on kuulunut säätiön valtuuskuntaan. Helsingin yliopiston Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää kuvaileekin asuntokauppaa mielenkiintoiseksi tapaukseksi.

– Tilanne on mielenkiintoinen juuri korkean myyntihinnan vuoksi. Se kannattaa selvittää, onko Wallin saanut ostoetua säätiöltä, Helsingin yliopistossa työskentelevä Mäenpää kertoo MTV3 Uutisille.

Wallin itse on ihmetellyt asunto-ostosta noussutta kohua. Hän on pitänyt kauppoja täysin normaalina.

Oikeuskanslerinvirasto selvittää Wallinin asuntokauppoja vasta sitten, jos poliisi aloittaa asiasta esitutkinnan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.