Mainos

Wallinin asuntokaupan selvittely on edennyt - myös syyttäjä avuksi?

Åbo Akademin säätiö on antanut poliisille selvityksen liittyen puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) sekä hänen puolisonsa ja säätiön välisistä asuntokaupoista. Rikoskomisario Kirsi Alaspään mukaan poliisi sai selvityksen perjantaina.

Säätiöllä oli pari viikkoa aikaa vastata poliisin selvityspyyntöön. Poliisi on ehtinyt jo tutustua selvitykseen, mutta sen lukeminen jatkuu yhä. Poliisi aikoo olla asiasta yhteydessä myös muihin viranomaisiin.

– Olen mahdollisesti jo tänään yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH) ja neuvottelemme heidän kanssaan siitä, mikä on sallittua säätiön toiminnassa ja mikä ei, Alaspää tähdentää MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa poliisi saattaa pyytää myös syyttäjää avuksi, vaikka asiasta ei olekaan esitutkintaa vielä aloitettu.

– Kun kyse ei ole tyypillisistä asioista, niin poliisi saattaa pyytää syyttäjän apua. Voimme yhdessä katsoa, mitä asioita pitää selvittää. Olen siis todennäköisesti jossakin kohtaa syyttäjään yhteydessä, Alaspää kertoo.

Poliisi kiinnostui Wallinin ja säätiön välisistä asuntokaupoista, kun kävi ilmi, että Wallin myi asunnon huomattavalla voitolla säätiölle, jonka valtuuskuntaan hän itse kuuluu.

Wallinin mukaan kyse on ollut ihan normaalista asuntokaupasta. Wallin osti asunnon säätiöltä vuonna 2001 reilulla 225 000 eurolla. Hän myi asunnon säätiölle takaisin vuonna 2009 lähes 400 000 euron hintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.