Mainos

Wallinheimo: Yritin avata homoasiaa ryhmädynamiikan näkökulmasta

Kokoomuksen kansanedustaja ja jääkiekon pelaajayhdistyksen, Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo korostaa, että hänen tarkoituksensa oli ennen kaikkea helpottaa sellaisten henkilöiden tilannetta, jotka kenties haluaisivat kertoa homoudestaan avoimesti.

Wallinheimo puhui aiheesta tänään Radio Novan Enbuske Linnanahde Crew -ohjelmassa ja halusi tarkentaa lausuntojaan MTV Uutisille.

– Yritin avata asiaa ryhmädynamiikan kannalta. Kerroin sen vaikeuden, ja minkä vuoksi näitä ei ole tullut ulos sen enempää, että kun osapuolia ei ole vain yksi vaan siinä on koko joukkue kyseessä.

 "Ehkä vertauskuva oli huono"


Wallinheimo rinnasti Enbuske Linnanahde Crewn haastattelussa kiekkoilijan  loukkaantumisen ja homouden.

– Ihan samalla tavalla loukkaantumisistakaan ei puhuta julkisesti, koska on mahdollisuus, että joku käyttää niitä hyväkseen. Ehkä se oli huono vertauskuva. Voidaan puhua , että vaikka jonkun pelaajan äiti tai tyttöystävä on saanut syövän eikä siitäkään puhuta ulospäin. Tämä on joukkueen sisäinen asia, ja jos joukkue ei halua siitä kertoa, niin joukkue ei sitten tule ulos asian kanssa.

Wallinheimo jatkaa, että jääkiekkojoukkueissa yritetään antaa vastustajalle mahdollisimman vähän sellaisia tietoja, joita he voisivat hyödyntää pelissä.

 Wallinheimo haluaa kuitenkin korostaa, että pelaajayhdistys seisoisi täysin sellaisen pelaajan takana, joka haluaisi homoudestaan kertoa.

– Pelaajayhdistyksessä me lähdemme siitä, ja myös minä henkilökohtaisesti, että sataprosenttisesti olisimme tällaisen henkilön takana, joka tällaisen lausunnon antaisi. Eikä kukaan tuomitsisi. Luulen, että suomalaiset jääkiekkojoukkueetkin alkavat olla sen verran liberaaleja, jos verrataan 70-. 80-, 90-lukuun, että  tästä ei enää pitäisi edes tehdä isoa juttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.