Mainos

Wallinheimo: Huippu-urheiluun tarvittaisiin kymmenkertainen määrä rahaa

Entisen huippu-urheilijan, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan suomalaiseen huippu-urheiluun tarvittaisiin vuositasolla vähintään kymmenkertainen määrä rahaa lisää. Hänen mukaansa nykyisillä resursseilla menestyksen saaminen on todella haastavaa.

– Suomessa käytetään vuosittain muutamia miljoonia euroja huippu-urheiluun. Sillä pystytään tukemaan yksittäisiä urheilijoita maailman huipulla, mutta jos menestystä halutaan lavealla pohjalla ja eri lajeissa, tarvittaisiin rahaa kymmenkertainen määrä lisää. Varsinkin aivan maailman huipulla urheileminen vie rahaa, SuomiAreena-tapahtumassa vieraileva Wallinheimo toteaa MTV3 Uutisille.

Hän ottaa vertailukohteeksi naapurimaan Norjan, jossa urheiluun panostetaan reippaasti Suomea enemmän. Ja tämä on näkynyt myös maan urheilumenestyksessä.

– Melkein voi laittaa nollan perään siihen, mitä Suomessa panostetaan, niin päästään Norjan resursseihin, Wallinheimo selvittää.

Hän yrittää kehittää suomalaista huippu-urheilua Valtion liikuntaneuvostossa sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.