Mainos

Wallin tavoittelemaan RKP:n puheenjohtajuutta

Presidentinvaaleissa RKP:hen tarttunutta Nato-leimaa ei Stafan Wallin mielestään tarvitse pestä pois, mutta Nato-jäsenyyden kannatus pitää mitata kansanäänestyksessä.

Ympäristöministeriön valtiosihteeri Stefan Wallin asettuu tavoittelemaan RKP:n puheenjohtajuutta. Wallin, 38, kertoi odotetusta ratkaisustaan tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

RKP:n nykyinen puheenjohtaja Jan-Erik Enestam aikoo luopua puheenjohtajuudesta ensi kesäkuun puoluekokouksessa. Hän ei myöskään jatka kansanedustajana.

Aiemmin RKP:n puheenjohtajakisaan oli ilmoittautunut jo puolueen varapuheenjohtaja Jan D. Oker-Blom. Kansanedustajat Christina Gestrin ja Eva Biaudet harkitsevat vielä päätöstään. Yhtenä mahdollisena kandidaattina on pidetty myös myös Astrid Thorsia.

Wallinin mielestä RKP:n uuden johtajan ensisijainen tehtävä on luoda edellytykset sille, että puolue voittaa takaisin menettämänsä eduskuntapaikat. Pitkällä tähtäimellä kannatuspohjaa tulisi lujittaa siten, että RKP houkuttelisi myös nuoria äänestäjiä sekä kaksikielisiä perheitä, joita nyt on Suomessa noin 40000.

- Kaksikielisten perheiden määrän kasvu pitäisi nähdä mahdollisuutena, ei uhkana, katsoo Wallin, jolla itselläänkin on suomenkielinen puoliso ja pieniä lapsia.

Humaaniksi ja vapaamieliseksi itseään luonnehtiva Wallin asemoi linjansa poliittiseen keskustaan. Talouteen, verotukseen ja yritystoimintaan hän kertoi asennoituvansa selkeän porvarillisesti.

Nato-kysymyksessä Wallin totesi olevansa pääosin europarlamentaarikko Henrik Laxin linjoilla. Presidentinvaaleissa RKP:hen tarttunutta Nato-leimaa ei hänen mielestään tarvitse pestä pois, mutta Nato-jäsenyyden kannatus pitää mitata kansanäänestyksessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.