Mainos

Wallin: Tasa-arvoliittolain hylkäys valiokunnassa viivytystaistelua

Eduskunnan lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Stefan Wallin (r.) luottaa siihen, että eduskunta hyväksyy lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista syksyllä.

Lakialoite kaatui lakivaliokunnan käsittelyssä tänä aamuna äänin 10-6. Wallinin mukaan taustalla on se, että asia on käyty kevään aikana perusteellisesti läpi eivätkä edustajien kannat muuttuneet.

– Jokaisella valiokunnan jäsenellä oli alusta asti aika lukkoon lyöty kanta itse pääasiasta. Siitä syystä siitä ei syntynyt sen kummempaa keskustelua. Kenenkään pää ei kääntynyt prosessin aikana, Wallin toteaa.

Lakivaliokunnassa oli lisäksi tänään poikkeava kokoonpano. Wallin kertoo, että pari varsinaista jäsentä puuttui ja pari varajäsentä oli paikalla heidän tilallaan.

– Siitä syystä tämä tämä tulos oli nyt selkeämpi kuin edellisellä kerralla kun äänestettiin samansisältöisestä lakialoitteesta.

Lakiesitys palaa syksyllä eduskuntaan. Jos eduskunta päättää esittää lakialoitteen hyväksymistä, asia siirtyy eduskunnan suuren valiokunnan ratkaistavaksi.

– Se on aika harvinaista, että näin käy, mutta tähdätään siihen, että asia läpäisee suuren salin ja sen jälkeen vielä suuren valiokunnan, Wallin toivoo.

Wallin näkee tämänpäiväisen päätöksen viivytystaisteluna ja puoliaikatuloksena. Hän uskoo tasa-arvoliittolain menevän läpi Suomessa kuten muissakin pohjoismaissa.

– Kysymys on nyt siitä, että saadaan mahdollisimman hyvä kokonaisuus aikaiseksi. Jos se vaatii pikkasen enemmän aikaa, niin se vaatii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.