Mainos

Wallin rohkaisee urheiluväkeä osallistumaan homo-kampanjaan

Urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin kehottaa urheiluseuroja ja -vaikuttajia kamppailemaan urheilun hetero-oletusta vastaan. Wallin toivoo blogikirjoituksessaan, että seksuaalivähemmistöjä puolustava Uskalla-kampanja saisi niin suuren huomion kuin mahdollista.

Eilen julkistetun Uskalla-kampanjan julisteet eivät saaneet kiinnityslupaa Helsingin ja Espoon liikuntatoimilta.

- Liikunta- ja nuorisoasioista vastaavana ministerinä toivon nyt, että kaikki organisaatiot ja viranomaiset, jotka voivat auttaa levittämään kampanjan sanomaa, huolehtivat, että sanoma saa niin suuren huomion ja iskuvoiman kuin mahdollista. Tämä koskee urheilumaailman kaikkia tasoja junioriurheilusta huippu-urheiluun, myös valtiollisia ja kunnallisia virastoja, jotka vastaavat liikunta- ja nuorisotyöstä, Stefan Wallin kirjoittaa.

Hän lupaa myös valtiovallan kiinnittävän huomiota asiaan.

- Voin myös luvata, että opetusministeriö omalta osaltaan kiinnittää lajiliittojen huomion aiheeseen jo syyskuussa Hämeenlinnassa järjestettävillä järjestöpäivillä. Silloin aiomme kehottaa, että liitot alleviivaavat valmentajien ja ohjaajien koulutustoiminnassa seksuaalivähemmistöjen suvaitsemista.

Helsingin yliopisto paheksuu Helsingin päätöstä

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) paheksuu voimakkaasti Helsingin ja Espoon kaupunkien liikuntatoimien päätöstä olla osallistumatta urheilumaailman homofobiaa vastaan suunnattuun Uskalla-kampanjaan. HYY kysyykin tiedotteessaan, pelkääkö Helsinki homoja.

HYY:n mielestä Helsingin ja Espoon liikuntatoimien pitäisi pyörtää päätöksensä ja osallistua kampanjaan.Yhdenvertaisuuden edistäminen kuuluu heidän mukaansa viranomaisten lakisääteisiin tehtäviin.

Uskalla-kampanjan on toteuttanut neljä vapaaehtoista nuorta ja sitä rahoittaa Euroopan komissio. Pääyhteistyökumppanit ovat SLU ja Seta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.