Mainos

Wallin: Räsänen ei voi paeta vastuutaan

Kirkkoasioista vastaava kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) katsoo, että kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei voi paeta vastuutaan meneillään olevista massaeroamisista kirkosta.

Wallinin mielestä Räsäsen pitäisi muistaa monivuotinen uransa lainsäätäjänä ja kristillisiä arvoja edustavan valtakunnallisen puolueen johtajana.

Wallin sanoo, että jos liian moni jättää kirkon protestina tietylle mielipidesuunnalle se voi merkitä mielipideilmaston muuttumista yhtenäisemmäksi jäljellejääneiden kirkon jäsenten keskuudessa, eikä se ole kirkon etu.

- Mutta jos Päivi Räsäsen tavoite on karsia kirkon jäsenrekisteriä ja kääntää kirkonkelloa taaksepäin, hänen pitää sanoa se suoraan sen sijaan, että vetäytyy kyyryyn kun seuraukset hänen eriarvoistavasta ihmisnäkemyksestään alkavat vaikuttaa sekä kirkon maineeseen että talouteen, Wallin sanoo.

"Piispainkokous on jo hyväksynyt homojen parisuhteet"

Kirkon linja homoseksuaalisuuteen ei teologian tohtorin mielestä tullut esille Ajankohtaisen kakkosen Homoillassa.

Puijon seurakunnan kappalaisen, tohtori Kari Kuulan mielestä kirkon edustajat voisivat ilmaista selvemmin kirkon tuen homoseksuaalien elämäntavalle.

Piispainkokouksen linjauksessa homoseksuaalisuutta ei Kuulan mukaan pidetä syntinä eikä kehoteta elämään selibaatissa. Piispainkokous on hyväksynyt homojen parisuhteet ja sen, että homoparin puolesta voidaan järjestää rukoushetki kirkossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.