Mainos

Wallin: Perussuomalaisten linja vaarantaa talouskasvun

RKP:n puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin hyökkäsi vaalihaastaja perussuomalaisten politiikkaa vastaan Huomenta Suomen vaalitentissä. Kaikki puoluejohtajat vierailevat Huomenta Suomessa tämän ja ensi viikon aikana.

- Perussuomalaisten vaaliohjelmassa ja linjassa on sellaisia piirteitä, jotka haluavat kelata Suomea takaisin "mustavalkoisen elokuvan aikakauteen" yhteistyösuhteita vaarantamalla, eurooppalaista yhteistyötä höllentämällä, ehkä eurosta luopumisella, Wallin laukoi.

Wallinin mukaan perussuomalaisten valtaannousu vaarantaisi talouskasvun ja yhteistyösuhteet muihin EU-maihin.

- Sellainen (perussuomalaisten) linja, joka tarkoittaisi kansainvälisen yhteistyön katkaisemista, eurooppalaisen yhteistyön vähenemistä, niin se vaarantaisi, talouskasvua, työpaikkoja ja suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä. Tälle tielle ei pidä lähteä.

Hallitusneuvotteluissa perussuomalaisilla on kuitenkin vakava paikka, jos sinne asti pääsevät, Wallin aprikoi.

- Perussuomalaiset joutuvat itse kyllä nielemään vähintään puolet ohjelmastaan, jos he haluavat päästä Säätytalolle asti vakavissaan neuvottelemaan hallitusohjelmasta

Pieni veroremontti pienituloisille

Wallin ei koskisi tulevalla vaalikaudella ansiotuloveroon, paitsi laskemalla sitä alimmissa tuloluokissa hieman.

- Kunnallisverotuksessa tehtävää perusvähennystä voitaisiin korottaa ja samalla kompensoida siitä aiheutuvia tulomenetyksiä (kunnille) valtion kassasta.

Pääomaveroa Wallin olisi valmis korottamaan parilla prosenttiyksiköllä, nykyisestä 28 prosentista kolmeenkymmeneen.

- Ajatus on että pääomatuloveron ja ansiotuloveron välinen kuilu kapenee.

Wallin olisi kyllä valmis arvonlisäveron korotuksiin. Arvonlisäveron korottamista on arvosteltu nimen omaan pienituloisia syrjiväksi veromuodoksi, koska tuotteiden ja palveluiden verokanta on kaikille sama tulotasosta riippumatta.

- Kulutusverojen nousu voidaan kompensoida pienituloisille tuloverojen alennuksilla, Wallin kuittaa.

Energiaverojen rajuun nousuun Wallinilta ei irronnut selvää kantaa. Wallinin mielestä opposition suunnasta esitetyt väitteet tasaverotukseen luisumisesta kulutusveroja kiristämällä eivät kuitenkaan ole perusteltuja.

- Aika moni puolue on tukenut ekologista verouudistusta, jossa tuloverotusta pidetään kilpailukykyisenä ja painopistettä siirretään kohti kulutus-, ympäristö- ja energiaveroja.

Wallinin mielestä kulutusverojen nosto ei ole tasaverotusta vaan verotusta, joka kohdennetaan ympäristöhaittojen mukaan.

"Nato ei ole mörkö"

Kuten viimekin vaaleissa, puoluejohtajilta tivataan heidän NATO-kantojaan. Tässä suhteessa Wallin vastasi harvinaisen avoimesti toimittaja Lauri Karhuvaaran kysymykseen.

- Nato ei ole minulle mikään mörkö, vaan olen liittymisen kannalla jos kansa näin päättää.

(MTV3)

Katso RKP:n puheenjohtajan Stefan Wallinin haastattelu: (Huomenta Suomi 23.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.