Wallin perää rahoitusta muillekin kuin innovaatioyliopistolle

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) perää valtiolta tasapuolisuutta yliopistojen kohteluun. Wallin sanoo kannanotossaan, että muutkin yliopistot ja korkeakoulut tarvitsevat tukea kuin tuleva innovaatioyliopisto.

Wallinin mukaan kaikki realistiset rakenneuudistushankkeet ansaitsevat tuen, jos ne vahvistavat laitosten taloudellista perustaa ja edistävät kansainvälisesti korkeatasoista opetusta ja tutkimusta.

Valtio on luvannut jopa 500 miljoonaa euroa innovaatioyliopiston toimintaa rahoittavalle säätiölle. Uusi yliopisto on tarkoitus perustaa Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun varaan. Samalla kuitenkin monet muutkin yliopistot Turussa, Keski- ja Itä-Suomessa liittoutuvat ja luovat uusia yhteistyösuhteita.

- Innovaatioyliopistolle on kaikki syyt toivottaa onnea ja menestystä. On kuitenkin tärkeää että muitakin yliopistoja kohdellaan tasavertaisesti.

Wallinin mielestä muillekin yliopistoille pitäisi suoda mahdollisuus siirtyä julkisoikeudellisesta rahoituksesta säätiömalliin.

- Se antaisi Åbo Akademille ja Svenska Handelshögskolanille mahdollisuuden vahvistaa sekä rahoitustaan että itsenäisyyttään, Wallin sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat