Mainos

Wallin osallistuu päätöksentekoon Sipoosta

Valtioneuvosto käsittelee huomenna ehdotusta Sipoon lounaisosan ja Vantaan kaakkoisosan liittämisestä Helsinkiin. Alueliitosta kannattavilla ministereillä lienee enemmistö huomenna paikalla olevista ministereistä. Wallin on julkisuudessa vastustanut liitosta.

Myös RKP:n puheenjohtaja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin osallistuu huomiseen päätöksentekoon Sipoo-kysymyksestä. Hän ilmoitti asiasta keskusteltuaan oikeuskansleri Jaakko Jonkan kanssa ja päätyneensä tulkitsemaan itsensä esteettömäksi.

Wallinin mukaan Jonkka ei näe estettä puuttua juridisesti asiaan, jos Wallin osallistuu päätöksentekoon. Saman ohjeen Jonkalta saivat myös pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.). Wallin on julkisuudessa vastustanut liitosta.

Valtioneuvosto käsittelee ehdotusta Sipoon lounaisosan ja Vantaan kaakkoisosan liittämisestä Helsinkiin. Sipoo vastustaa tiukasti liitosta. Valtioneuvosto joutuu äänestämään, sillä esittelevä ministeri Pekkarinen on jo ennalta ilmoittanut vastustavansa hanketta.

Alueliitosta kannattavilla ministereillä lienee enemmistö paikalla olevista ministereistä. Yllätyksetkin tosin ovat aina mahdollisia. On ilmeistä, että lomaltakin tulee pari ministeriä valtioneuvoston istuntoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.