Mainos

Wallin: Naispoliitikoiden ulkonäkö liian tärkeää medialle

Mari Kiviniemen nousu maan pääministeriksi sai julkisuudessa toki poliittista huomiota, mutta Kiviniemi oli otsikoissa erittäin leveästi myös ulkonäkönsä vuoksi.

Kulttuuriministeri Stefan Wallin sanoo MTV:n verkkouutisille, että naispoliitikkoihin kohdistuva ulkonäkökirjoittelu ja arvostelu on huomattavasti lisääntynyt. Kiviniemestä tehtyyn juttuun, jossa kuvattiin tulevan pääministerin vartaloa, Wallinilla on selvä kanta.

- Juttu esineellisti tulevaa pääministeriä hyvinkin pinnallisella ja arveluttavalla tavalla.

- On ollut havaittavissa jo pidemmän aikaa, että viihteeseen keskittynyt lehdistö kiinnittää erittäin paljon huomiota naispuolisten poliitikkojen ulkonäköön ja vaatteisiin. Varsinkin itsenäisyysjuhlien jälkeisenä päivänä iltapäivälehdet julistavat melkein kansallisen poikkeustilan, jos joku poliitikko sattuu esiintymään sellaisessa mekossa, joka ei toimitusta miellytä, ministeri sanoo.

Hallituksessa tasa-arvoasioista vastaava Wallin pitää hömppäjulkisuutta arveluttavana ja valitettavana ilmiönä. Ministerin mielestä pinnallisuus saattaa myydä, mutta se vie huomion pois politiikan ydinkysymyksistä ja tärkeistä asioista.

- Pinnallisuus ei lisää politiikan uskottavuutta, ja siihen poliitikot ovat syyttömiä, Wallin huomauttaa.

Wallin ei ole varma, haluaako kansa oikeasti lukea politiikasta hömppää.

- Tällainen journalismi on omiaan vahvistamaan jopa vääränlaisia mielikuvia miesten ja naisten rooleista politiikassa ja elämässä yleensä.

Useat poliitikot ovat myös itse pyrkineet esiintymään lehtien sivuilla vaatekomero auki ja kasvot ehostettuina. Ministerin mielestä poliitikko ei ole vapaata riistaa, vaikka olisikin esiintynyt lehden sivuilla omasta halustaan. Wallin pitää myös erittäin epätodennäköisenä sitä, että miespoliitikoista kirjoiteltaisiin samalla tavalla kuin naisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.