Mainos

Wallin naisille: Luopukaa turhasta vaatimattomuudesta!

Ministeri Stefan Wallinin (r.) mukaan ainakaan koulutuksen puute ei estä naisten etenemistä johtotehtäviin. Hän ei pidä uskottavina selityksiä, joiden mukaan sopivia tai päteviä naisia olisi vaikea löytää.

Tasa-arvoasioista vastaava ministeri kehottaakin naisia tarttumaan haasteisiin ja luopumaan turhasta vaatimattomuudesta.

Tällä hetkellä Wallin on erityisen pettynyt siihen, että kevään yhtiökokoukset eivät tuoneet muutosta naisten määrään pörssiyhtiöiden hallituksissa. Tänään pitämässään puheessa ministeri pohtikin, pitäisikö pörssiyhtiöiden hallinnon suosituksia tiukentaa, jotta niiden hallituksiin saataisiin mukaan myös naisia.

Tällä hetkellä vain reilu kymmenesosa pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä on naisia.

Huoli perheestä saa naisen kieltäytymään johtotehtävistä

Huoli perheestä ja vähäiset suhteet kollegoihin ovat headhunter Mimma Silvennoisen mukaan usein syitä siihen, miksi nainen ei etene yrityksen sikariportaaseen.

Yrityksille työntekijöitä etsivän Silvennoisen mielestä naiset eivät usein pääse urakehityksessään niin pitkälle, että voisivat edetä ylimpään johtoon asti. Sen sijaan keskijohdon ehtäviin naisten tie on jo usein avoin.

Joissain johtotehtävissä naisia on perinteisesti ollut useammin kuin toisissa. Esimerkiksi henkilöstö- ja viestintäjohtajat ovat usein naisia.

Silvennoisen mielestä naiset saattavat myös itse vesittää omia mahdollisuuksiaan. He kieltäytyvät miehiä useammin tarjotuista työtehtävistä. Erityisesti perhesyyt painavat naisten vaakakupissa. Naiset murehtivat miehiä enemmän, miten perhe pärjää, jos äiti ottaa vastaan vaativan johtotehtävän.

Ratkaisu perheongelmiin on kuitenkin Silvennoisen mukaan yksinkertainen. Naisten pitää ottaa rohkeasti kotiapua, jos miehet eivät pysty hoitamaan perhettä äidin ollessa työssä.

Lisäksi naiset voisivat Silvennoisen mielestä verkostoitua aktiivisemmin. Hyvät suhteet ovat yksi uralla etenemisen edellytyksistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.