Mainos

Wallin luopuu tekijänoikeuslain muutoksesta

Kulttuuriministeri Stefan Wallin luopuu tekijänoikeuslain muutosesityksestä. Esitys sai 300 lausuntoa, jotka olivat erimielisiä.

- Tutustuttuani huolellisesti lähes 300 lausuntoon, olen päättänyt, että en esitä muutoksia tekijänoikeuslakiin, Wallin toteaa.

- Lausuntokierroksella esitystä arvosteli erityisesti taidekenttä, mutta tosiasiassa myös työnantajat. Toiset katsoivat, että esitys ei mennyt riittävän pitkälle ja he halusivat vahvistaa työnantajan mahdollisuutta hyödyntää teosta. Toiset puolestaan näkivät, että ehdotus meni aivan liian pitkälle ja heikentää työntekijöiden sopimusoikeudellista asemaa.

Wallinin mukaan ei ole löytynyt uutta lakimuotoa, joka parantaisi tilannetta.

- Arvioni mukaan tämänhetkiset suuret näkemyserot tekevät mahdottomaksi löytää onnistunutta kompromissiratkaisua, joka hämärtämisen sijaan selventäisi voimassa olevaa oikeuskäytäntöä. Nykytila pitää tosin sisällään harmaita alueita, mutta kun ei voida olla varmoja, että lakiesitys tarjoaisi oikeita ratkaisuja eikä uusia tulkintaongelmia, ei ole syytä antaa esitystä, sanoo Wallin.

"Mieluummin vapauttaa kuin kahlita"

Valtion kulttuuribudjetti on kasvanut tänä vuonna 37 prosenttia. Kulttuurin tekijöiden sosiaaliturvaa on parannettu ja kulttuurin yhteiskunnallinen painoarvo on vahvistunut.

- Siksi olisikin epäloogista esittää tekijänoikeuslakiin muutosta, jonka epäillään heikentävän luovan kentän asemaa ja oikeuksia. Mieluummin vapauttaa kuin kahlita on kultainen sääntö ilmeisesti myös kulttuuripolitiikassa, toteaa Wallin.

Wallinin mukaan työsuhdetekijänoikeuksia koskeva lainvalmistelu ei jatku tämän hallituksen aikana.

- Minun osaltani asia on loppuun käsitelty, sanoo hän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.