Mainos

Wallin kiemurteli kysyttäessä lakkauttamisesta - katso video

Puolustusministeri Stefan Wallin (RKP) teki perjantaina kiireisen ja hätäisenoloisen vierailun lakkautettavaksi esitettyyn Pohjois-Karjalan Prikaatiin.

Samalle päivälle osunut välikysymyksen luottamuslauseäänestys puolustusvoimauudistuksesta sekoitti ministerin alkuperäisen aikataulun, Wallin pahoitteli esikuntineen Kontiorannan varuskunnassa.

Mutta vahinko oli jo tapahtunut. Wallinin pikavisiitti jätti enemmän pahaa mieltä kuin antoi lohtua työpaikkansa uudistuksessa menettäville sotilaille, siviileille ja heidän perheilleen.

Ministerin vierailua seuranneet maakunnan sidosryhmien edustajat olivat myös erittäin pettyneitä tahdittoman huonosti hoidettuun vierailuun.

Sotilaat kuulivat kireäksi, tylyksi ja kiireiseksi luonnehditussa henkilöstötapaamisessa, että siirtovelvollisuutta noudatetaan lakkautuksissa pilkuntarkasti. Käytännössä se tietää kylmää kyytiä niille sotilaille, jotka eivät voi perhesyistä siirtyä puolustusvoimien tehtäviin muualle.

– Olisimme odottaneet, että tällaisessa rakennemuutostilanteessa irtisanomisiin sovelletaan taloudellista ja tuotannollista syytä. Se avulla ihmiset pääsisivät nykyaikaisten tukimuotojen piiriin, murehti Upseeriliiton paikallinen luottamusmies Mika Ylönen.

Miksi Maavoimien esitys salattiin ?

Itä-Suomessa on huhuttu jo viikkoja, että Maavoimat ei olisi esittänyt missään vaiheessa Pohjois-Karjalan Prikaatin lakkauttamista.

MTV3:n uutisten kysyessä asiaa mediatilaisuudessa ministeri Wallin siirsi vastaamisen kenraalimajuri Seppo Toivaselle, joka on jo vuosia valmistellut puolustusvoimauudistusta Pääesikunnassa. Toivonen pyöritteli yksinkertaista kysymystä minuuttitolkulla - eikä halunnut paljastaa mikä oli Maavoimien esitys asiassa.

Aihe on arka puolustusvoimien sisällä ja siihen liittyy monenlaisia paineita. Aikataulusyihin vedoten puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen lopetti mediatilaisuuden lyhyeen eikä Maavoimien ehdotuksen sisältöön saatu vastausta myöskään puolustusministeri Wallinilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.