Mainos

Wallin haluaa kiintiöidyt hoitovapaat isille

Nuorisotutkimusverkoston tilaisuudessa puhunut tasa-arvoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin haluaa, että isät ottaisivat nykyistä aktiivisemman roolin kotona.

Wallinin mukaan uraisienkään ei pitäisi turvautua "laatuaikaan", eli erilaisten harrastusten ja hauskanpitomahdollisuuksien tarjoamiseen kasvatus- tai läsnäolokeinona.

- Itse en usko pätkääkään tällaiseen laatuaikaan. Lasten kanssa vietetty laatuaika ei korvaa lasten kanssa vietettyä määrällistä aikaa.

Wallin haluaa Suomeen kiintiöidyn vanhempainvapaan isille.

- Esimerkiksi Islannissa isälle on kiintiöity kolme kuukautta vanhempainvapaata, jota isä ei voi siirtää lapsen äidille käytettäväksi. Itse olen ehdottanut kuuden kuukauden kiintiöityä isyysvapaata.

Wallinin mukaan tutkimukset myös osoittavat, että isät käyttävät mieluiten sellaisia vapaita, jotka ovat hänelle kiintiöityjä.Ehdotukselle on annettu jo pakit Elinkeinoelämän Keskusliiton toimesta.

Vanhempainvapaauudistuksia työstetään parhaillaan lapsiasiavaltuutettu Maria-Kaisa Aulan johtamassa työryhmässä.

Aula kertoo MTV:n uutisille, että työryhmältä on luvassa jonkinlainen ehdotus tai aihio uudeksi vanhempainvapaajärjestelyksi vuoden loppuun mennessä.

Suurin ongelma on raha. Jos isät halutaan käyttämään enemmän vanhempainvapaita ja näin osallistumaan syvällisemmin lastensa kasvatusarkeen, on jonkun maksettava kulut. On vielä täysin auki kuuluuko tällainen kuluerä valtion vai työnantajan maksettavaksi, ja miten työnantajille kompensoitaisiin miesten poissaolo.

Katso Pauli Poutasen juttu

Ministeri Stefan Wallin toimittaja Pauli Poutasen haastattelussa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.