Mainos

Wallin ei olisi poistanut poliitikkoja irvailevia tauluja

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin (r.) mielestä taiteilija Johannes Heinosen pilkkakuvat poliitikoista olisivat saaneet jäädä näytteille Lempäälässä. Toisaalta Wallin ei halua arvostella kunnan kulttuuriviranomaisten toimia.

- Uskon, että kaikki kuvatut poliitikot ovat olleet paljonkin pahemmissa paikoissa kuin Piippo-keskuksen seinällä. Eikä Lempäälän kunnan yhteistyö valtiovallan kanssa olisi kärsinyt, vaikka taulut olisivatkin jääneet esille, sanoo Wallin.

Stefan Wallin muistuttaa, että taiteeseen voi kuulua provosoivia aineksia, ja taiteilija voi hyvinkin väkevästi arvostella vallitsevaa menoa ja vallanpitäjiä. Se, mikä on hyvää makua ja mikä ei, on Wallinin mukaan nimenomaan makuasia.

- Olisin todella varovainen puuttumaan taiteen sisältöön, sanoo Wallin.

Wallin huomauttaa vielä, että ei ole itse nähnyt näyttelystä poistettuja töitä muuten kuin lehtikuvissa ja televisiossa.

Joidenkin lehtitietojen mukaan teoksia olisi ryhdytty viime viikolla karsimaan juuri ennen kulttuuriministerin vierailua. Wallinin mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Hän suostui kyllä mielellään surrealistien näyttelyn suojelijaksi, mutta on sen aikana ollut lomamatkalla eikä siis ole näyttelyssä käynyt.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.