Mainos

Wallenbergien säätiöille lisää Stora Ensoa

Wallenbergien säätiöt kasvattivat tänään omistustaan metsäyhtiö Strora Ensossa. Yhtiöstä kerrottiin tänään, että sijoitusyhtiö Investor AB on myynyt kaikki omistamansa Stora Enson osakkeet. Osakkeet osti kaksi Wallenbergien säätiötä, joiden yhteenlaskettu osuus Stora Enson osakkeista nousi 8,6 prosenttiin ja äänivallasta 24,0 prosenttiin.

Knut ja Alice Wallenbergin säätiön omistus Stora Ensossa nousi tänään 7,9 prosenttiin yhtiön osakkeista ja 22,2 prosenttiin äänistä. Marianne ja Marcus Wallenbergin säätiön omistus on kauppojen jälkeen 0,7 prosenttia osakkeista ja 1,8 prosenttia äänistä.

Stora Enson osavuosikatsauksen mukaan Investor omisti maaliskuun lopussa 8,4 prosenttia yhtiön osakkeista ja 23,7 prosenttia äänistä. Suurin osakas oli Suomen valtio, jolla on 14,8 prosenttia osakkeista ja 23,8 prosenttia äänistä. Kansaneläkelaitoksella oli maaliskuun lopussa 3,0 prosenttia Stora Enson osakkeista ja 9,0 prosenttia äänistä. Sampo-Varma ryhmällä oli 1,1 prosenttia ja Keskinäisellä Eläkevakuutusyhtiö Varma-Sammolla 1,0 prosenttia osakkeista. Äänistä niillä oli 3,8 ja 3,4 prosenttia. Robur omisti osakkeista 0,9 prosenttia ja äänistä 1,1 prosenttia. Kymmenen suurimman omistajan hallussa oli 34,5 prosenttia Stora Enson osakkeista ja 68,7 prosenttia äänistä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.