Mainos

Wall Street -mielenosoituksia tänään yli 80 maassa

New Yorkista alkunsa saaneet Vallataan Wall Street -mielenosoitukset laajenevat tänään useisiin maihin. Järjestäjien mukaan protesteja järjestetään yli 80 maassa ympäri maailman.

Ennakkotietojen perusteella suurin mielenosoitus on luvassa Roomassa, mihin jopa 200 000 ihmisen odotetaan saapuvan eri puolilta maata. Päivän ensimmäisiin protesteihin Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Japanissa on osallistunut joitakin satoja ihmisiä.

Muun muassa Lontoossa ja Ateenassa mellakkapoliisi on määrätty kaduille varmistamaan, että mielenosoitukset sujuvat rauhallisesti.

Facebookissa Occupy Helsinki -mielenilmaukseen ilmoittaa osallistuvansa varmasti tai mahdollisesti muutamia satoja ihmisiä. Internetissä vastaavia protesteja on kutsuttu koolle myös ainakin Turussa ja Tampereella.

Vallataan Wall Street -liike vaatii talouselämän johtajia ja rahoituslaitoksia vastuuseen talouskriisistä. New Yorkissa mielenosoittajat ovat leiriytyneet lähellä Wall Streetiä sijaitsevassa puistossa jo kuukauden. Protesteja on järjestetty myös useissa muissa Yhdysvaltojen kaupungeissa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.