Mainos

Wall Street -liike valmistautuu uuteen mielenosoitukseen

Vallatkaa Wall Street -liike aikoo tukkia jälleen tänään New Yorkin talouselämän keskuksen. Mielenosoittajien katujuhlien tarkoitus on häiritä pörssin toimintaa.

Sosiaalista eriarvoisuutta ja kapitalismia vastustavan protestiliikkeen 2 kuukautta kestänyt mielenilmaus kärsi toissapäivänä takaiskun, kun poliisi tyhjensi mielenosoittajien leirin Zuccotti-puistossa lähellä Wall Streetiä.

Viranomaisten mukaan leiri oli tyhjennettävä terveys- ja turvallisuusuhan vuoksi.

Puisto avattiin uudelleen eilen siivouksen jälkeen, ja mielenosoittajat saivat palata puistoon. He eivät kuitenkin saaneet enää tuoda mukanaan telttoja, makuupusseja tai muita leiriytymisvarusteita.

New Yorkin protestien järjestäjien mukaan tämänpäiväisistä mielenilmauksista kaavaillaan tähänastisista provokatiivisimpia. Aktivistit ovat varautuneet joukkopidätyksiin, mutta vetoavat väkivallattomuuden puolesta.

New Yorkista alkanut Vallatkaa Wall Street -liike on levinnyt myös muualle Yhdysvaltoihin ja muihin maihin. Euroopassa leirejä on muun muassa Lontoossa. Kaupungin viranomaiset määräsivät eilen St. Paulin katedraalin ulkopuolella sijaitsevan leirin purettavaksi oikeustoimien uhalla.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.