Mainos

Walkerin karkotuspäätös jäihin

Kosovossa oleva Etyjin tarkkailijoiden johtaja William Walker saa sittenkin jäädä Jugoslaviaan. Jugoslavian hallitus ilmoitti karkotuksen jäädyttämisestä toistaiseksi, sen jälkeen, kun Etyjin puheenjohtaja, Norjan ulkoministeri Knut Vollebäk oli neuvotellut Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin kanssa.

Jugoslavian hallituksen mukaan päätös jäädytetään siksi aikaa, kun "Walkerin käytöksen aiheuttamat seuraamukset ovat vielä epäselviä". Vollebäkin mukaan Walker saa jäädä Jugoslaviaan suorittamaan työtehtävänsä loppuun.

Yhdysvallat on luonnehtinut karkotuksen jäädyttämistä taktiseksi siirroksi, joka oli välttämätön mutta riittämätön. Yhdysvallat aikoo käydä Naton kanssa neuvotteluja seuraavasta siirrosta. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Britannian pääministeri Tony Blair totesivat, että länsimaiden tulisi tarpeen vaatiessa käyttää voimakeinoja Kosovon kriisin ratkaisemiseksi.

Entisen Jugoslavian tilannetta tarkkaileva kuuden maan muodostama yhteysryhmä keskustelee tänään Kosovon tilanteesta Lontoossa.

EU harkitsee viisumikieltoa

EU harkitsee viisumikieltoa Jugoslavian kansalaisille. Diplomaattilähteiden mukaan EU-maiden ulkoministerit päättävät asiasta tänään Brysselissä. Viisumikiellon avulla EU-maat yrittävät painostaa Jugoslaviaa lopettamaan sotatoimet Kosovossa. Viisumikielto koskee jo nyt Jugoslavian viranomaisia. Lisäksi EU on muun muassa jäädyttänyt investoinnit Serbiassa.
(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.