Mainos

Wahlroosin kartanon piharakennus paloi

Sammon konsernijohtajan Björn Wahlroosin omistaman Joensuun kartanon suuri piharakennus on kärsinyt pahat vauriot yöllä sattuneessa tulipalossa Halikossa. Palo tuhosi rakennuksen kattoa noin 350 neliön alalta.

Hallin koko on kaikkiaan noin 1600 neliötä, ja siinä on tilan lämpökeskus.

Päivystävän palomestarin Hannu Karjusen mukaan tuli ei missään vaiheessa ollut vaarassa levitä päärakennukseen. Palo sai ilmeisesti alkunsa muutaman neliön suuruisesta varastokopista, mutta syttymissyy ei vielä aamulla ollut selvillä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Hätäkeskus sai tiedon tulipalosta hieman kahden jälkeen yöllä. Paikalle saapui toistakymmentä sammutusyksikköä, ja palo saatiin rajattua nopeasti. Raivaustyöt jatkuivat pitkälle aamuun.

Vahingot jäivät melko vähäisiksi

Joensuun kartanon tilanhoitajan Kari Ehrnroothin mukaan tulipalon vahingot jäivät muutamaan kymmeneen tuhanteen euroon. Tilan lämpökeskuskin säästyi palolta.

Palon havaitsi yksi tilan työntekijä, joka oli yöllä saman rakennuksen toisessa päässä tekemässä omia hommiaan. Hän huomasi ikkunasta loimotuksen ja hän hälytti paikalle palokunnan.

Kartanon isäntä ei ollut palon aikaan kotona, vaan hän oli työmatkoilla.

Joensuun kartano siirtyi Wahlroosin omistukseen vuonna 2001. Kartanolla on maita reilut 2000 hehtaaria, josta reilut 300 hehtaaria on viljeltyä peltoa. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan päärakennuksen lisäksi kartanomiljöössä on kaikkiaan parikymmentä eri rakennusta.

Palon runtelema varastorakennus on vanha navetta, joka muutettiin 1970-luvun taitteessa konehalliksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.