Mainos

Wahlroos: Suomalaiset työskentelevät liian vähän

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos kannustaisi suomalaisia tekemään pidempää päivää työtulon marginaaliveroa alentamalla.

- Suomalaiset työskentelevät aika vähän. Me työskentelemme vain runsaat 1 500 tuntia vuodessa, joka on vähän enemmän kuin ruotsalaiset ja norjalaiset, mutta lähes kolmanneksen vähemmän kuin amerikkalaiset työskentelevät ja vain runsaat puolet siitä mitä Kaukoidässä, Wahlroos sanoo MTV:n erikoishaastattelussa.

Työurien pidentämisessä Wahlroos kiinnittäisi huomiota nuoreen ikäluokkaan.

- Mistä ihmeen syystä me maksamme opiskelijoille siitä, että he eivät valmistuisi? Miksi ihmeessä meillä on Euroopan pisimmät opiskeluajat? Miksi ihmeessä opiskelijat pitävät luonnollisena, että kun he ottavat paperinsa ulos, ilmoittautuvat heti työttömyyskortistoon? Kyllä meidän pitää vaatia nuorisolta jotain, jos me vaadimme tulevilta eläkeläisiltä, hän sanoo.

Verotusta Wahlroos kehittäisi työllisyyttä kannustavaksi yritysveroa, pääomaveroa ja marginaaliveroa alentaen. Hänestä veronkorotukset pitäisi kohdistaa kulutukseen. Hän muistuttaa, että monet ekonomistit ovat arvostelleet ruoan arvonlisäveron alentamista huonoksi ratkaisuksi.

Valtion velkaantumisesta Wahlroos ei ole huolissaan. Hän muistuttaa, että valtiolla on myös runsaasti kiinteää omaisuutta: kiinteistöjä, metsiä ja osakkeita. Osan niistä voisi myydäkin.

- Yleensä velkaantumisen noustessa vähän korkeaksi tavallisessa taloudessa mietitään, onko nyt pakko omistaa ihan kaikkea mitä omistetaan, hän vertaa.

Katso Leea Ollikaisen juttu (Seitsemän uutiset 29.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.