Mainos

Wahlroos selvitti Sammon tarjousta Norjassa

Wahlroos uskoo Storebrand-kaupan toteutuvan.

Wahlroos


Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos on vakuuttunut, että Sampo onnistuu ostamaan norjalaisen vakuutusyhtiö Storebrandin. Hän esitti arvionsa tänään Oslossa käytyään selvittämässä Norjan valtiovarainministerille Karl Eirik Schjött-Pedersenille tarkemmin Sammon tarjousta.

Schjött-Pedersen on vastustanut Storebrandin myyntiä ulkomaille ja odottanut vakuutusyhtiön valtiollisen omistajan Folketrygdfondetin kaatavan kaupan. Valtiovarainministeri lievensi huomattavasti äänenpainojaan jo ennen Wahlroosin tapaamista.

Aiemmin päivällä Norjan parlamentin kyselytunnilla hän tähdensi, että kaikki vakuutusyhtiö Storebrandin omistajat - myös Folketrygdfondet - voivat vapaasti päättää, myyvätkö ne osuutensa vakuutusyhtiöstä suomalaiselle Sammolle vai eivät.

-Storebrandin omistajat ratkaisevat sen (myynnin), ja me käsittelemme Sammon toimilupahakemuksen normaaliin tapaan, Schjött-Pedersen sanoi puolestaan toimittajille tavattuaan Wahlroosin.

Walhroos puolestaan sanoi, että Storebrandin myynti Sammolle on hyvä norjalainen ratkaisu.

-Yhdessä Sammon kanssa Storebrand voi jatkaa kasvuaan Norjassa. Yhtiöt sopivat hyvin yhteen ja muodostavat vahvan pohjoismaalaisen rahoituskonsernin, Wahlroos selvitti.

Tapaaminen ei tuonut uutta

Schjött-Pedersenin mukaan keskustelut Wahlroosin kanssa eivät tuoneet hänelle uutta tietoa.

-Sampo on esitellyt visioitaan ja työntekijät ovat tuoneet kantansa esiin, mutta olemme olleet niistä tietoisia jo aiemmin, Norjan valtiovarainministeri summasi. Myöskään Wahlroos ei saanut uutta tietoa.

-Tilanne on sama kuin aiemmin, hän sanoi. Sammon ostotarjouksen on määrä tulla voimaan kesäkuun puolivälissä. Storebrandin omistajien olisi otettava kantaa tarjoukseen heinäkuun puoliväliin mennessä.

DnB-neuvottelut jatkuivat pitkään

Talouslehti Dagens Näringsliv kertoi tänään, että Storebrand ja Den norske Bank DnB aloittivat fuusioneuvottelut jo viime vuonna, ja niitä käytiin vielä kaksi viikkoa sitten. Tuolloin Storebrandin konsernijohtaja Idar Kreutzer laittoi pisteen norjalaiselle ratkaisulle.

Puhtaasti norjalaista ratkaisua hän luonnehti puolustukselliseksi; kasvua hakevan on pyrittävä vähintään Pohjolan markkinoille. Norjan valtio on pankin suurin omistaja. Kun Norja päätti viime vuonna myydä maan toiseksi suurimman pankin Christiania-pankin nykyiselle Nordealle, DnB:n ympärille luvattiin koota norjalaisomistuksessa oleva rahoituskonserni.

Kreutzer kertoi tänään lehtihaastattelussa, että Storebrand keskusteli mahdollisesta fuusiosta myös muiden pohjoismaisten yhtiöiden kanssa, mutta Sammon ja DnB:n kanssa edettiin pisimmälle.

DnB:n toivotaan nostavan panoksia

Norjan parlamentin valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Morten Lund sanoi tänään uutistoimisto NTB:lle, että DnB:n pitäisi nostaa omaa tarjoustaan Storebrandista. Nyt pankin tarjous on yli 2 miljardia markkaa heikompi kuin Sammon. Koska pankki tarjoaa vastikkeeksi omia osakkeitaan, sillä on vaikeuksia nostaa tarjoustaan. Jo edellinen tarjous pisti kurssin alamäkeen. '
(STT-NTB)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja