Mainos

Wahlroos: Rikkinäisille perheille ei verorahaa

Talousvaikuttaja Björn Wahlroosin mielestä rahoitusmarkkinoiden kriisissä ei ole kyse pelkästään velkaongelmista, vaan se on vaikuttamassa koko talousjärjestelmään Euroopassa.

Wahlroos sanoo arvostetun talouslehden Financial Timesin haastattelussa, että Euroopan keskuspankilta uupuu keinot maanosan ongelmiin puuttumiseen.

- EKP toimii liian tiukan sääntelyn alla, se voi ainoastaan puuttua inflaatioon. Siellä on myös liian vähän todella hyviä ekonomisteja, Wahlroos sanoo lehdelle tuttuun suorasukaiseen tyyliinsä.

Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Wahlroos arvioi, että Euroopassa joudutaan väistämättä pohtimaan sosiaalisen markkinatalousmallin tulevaisuutta.

- Ei ole kysymys siitä, että ihmiset pelkäisivät vakavissaan, että nämä [velkaantuneet] maat jättävät velkansa maksamatta, vaan kysymys on luottamuksen puutteesta eurooppalaista sosiaalista mallia kohtaan. Emme voi jatkaa ihmisten verottamista nykyisellä tavalla, emmekä voi vastaavanlaisesti sietää köyhyyden sekä rikkinäisten perheiden tukemista, Wahlroos toteaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.